BALIKESİR / BİGADİÇ - Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Halis AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet BEKDÜZ ile birlikte okulumuzu ziyaret ettiler.

Ekm

Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Kezban Nur TAŞ İlçe Üçüncüsü olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Cumhuriyetin İlanının  99. Yıldönümü'nde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz...

Ekm

"Depremin ne zaman olacağı değil, ne yapacağı belli !!!"

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü kapsamında tatbikatımızı gerçekleştirdik ve öğrencilermizi bilgilendirdik. Okulumuz Afet Hazırlık Kulübünün hazırlamış olduğu afetlerden korunma yollarına aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirsiniz.

Ekm

Bugün Moda Tasarim Teknolojileri alani 11/B sınıfı ile Ahilik Haftası sebebiyle  20 yıldır ilçemizde terzilik yapan Aysun Gülgeç hanımefendiye misafir olduk. Mesleğinin inceliklerini, meslek etiğini öğrencilere anlatan Aysun hanım onlara  tavsiyelerde bulundu. Aysun hanım: "Esnaf olmak; sabır, dürüstlük, kanaat, hoşgörü ve cömert olmayi da gerektirir. Yıllar emeğimizi yoğurarak bizi Zanaatkar yaptı. Çalışmak ve üretmeye olan tutkum hala çok canlı. Siz gençlerin de değerlerine sahip çıkan zanaatkarlar olma yolunda ilerlemeniz beni çok mutlu etti" dedi.

Ayrıca okulumuzda öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan Ahilik Haftası programı gerçekleştirildi.